tisdag 28 juni 2011

Blekinges bäst bevarade punk-hemlighet

Ja bortsett från Warstruck .a.k.a. Dum-snut som nästan, nästan fick ut en 7" innan alla drog åt olika håll längs Sveriges kuster, så får nog I Lagens Namn vara arvtagare till titeln Blekinges bäst bevarade punk-hemlighet. För tillfället. Det finns många bubblare.

I Lagens Namn har hållit på och vevat fram dängor sedan 2007. Jag kommer ihåg första gången jag såg dem på ODEN. Då rev dom av Asta Kask doftande punk som om livet höll på att ta slut. Pojkarna var väl i de allra tidigaste tonåren och rev förmodligen även av en cover av ovannämnda band. På den tiden hade dom bara en sångare.

Mycket d-takt har runnit under broarna sen dess. Basister har bytts ut. Emil är inte längre ensam på sången utan Pontus delar denna uppgiften med honom. Isak trakterar basen. Fredde har växt några centimeter och syns nu utan problem bakom trummorna. Axel har blivigt argare på sin gitarr och hits som Reklamhoror, Mäsk & Reality ,Kronan Ettan och Grov(låten kommer vid 6:11) & We Don´t Like You - med västkustens bästa punkare på gästsång - har mejslats ut bland deras demos.

Förra helgen åkte hela bandet till den smutsiga södern för att spela in lite nya låtar som förhoppningsvis dyker upp på det mindre vinylformatet innan 2012 har kommit och gått.
Det hela är tänkt att släppas som en split med Symptom




Så tills dess kan du ta och sätta upp spelningar med bandet runt om i södra Sverige om du ändå inte har något bättre band att komma med!

P.S. Det är samma pojkar på bilderna bara några år mellan tillfällena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar