onsdag 29 juni 2011

Release The Houndz / Free The Greeks

Trophies. Ja dessa Karlskronas troféer.

Man kan spåra bandets ursprung i till exempel Silence Your Will (Jakob), Blind Unit/The Promethus Syndrome/tusen band till (Niklas) som korsade varandras vägar i det något At The Drive In inspirerade Sail Set Spine. Ibland hände det även att Nicklas&Jakob vände papper i väntan på bättre tider.

Sen plockade dom med sig Olle, som en gång i tiden representerade 75% av Karlskronas straight edge-scen, på ett ungefär. Droppade edge runt 18 och dök upp i replokalen kort efter det. Men för att ha drivig hardcore som agenda så behöver man en schyst rytmenhet så man kompletterade med den driviga Daniél. Ja drivig som i att det är stor chans att han facerapear dig. Det eller något annat modernt practical joke. Innan dess så spelade han i Downhearted.

Grabbarna insåg att dom behövde något som drog den köpstarka målgruppen - yngre tejer. Det hittade dom i Divided By Nine Sebastian. Då skate-punk, idag arena-rock!

Där har du det. En "demo" där flertalet av Awesometowns punkare och hardcorekids var med och la körerna spelades in under våren 2009 för att släppas under sensommaren samma år. Fler spelningar i området kring bermudatriangeln (Karlskrona - Jönköping -Lund ) senare så valde man att dra till Uffe & HoboRec under sommaren 2010 för att lägga ned några nya låtar på en så kallad platta. Den fick titeln Dead Bird när den släpptes den 26 december. Och sen så fortsatte man att gigga järnet. Ganska mycket med band som heter This Gift Is A Curse, Alenah eller No Omega.

Idag är det 2011 och det är mindre än en månad sedan de kom tillbaka från en Tysklands-turné.
Dessvärre bor 4 av 5 medlemmar i Malmö. Men om man blundar hårt och verkligen, verkligen tänker "jag tror att Trophies bor i Karlskrona", ja då kanske dom dyker upp i Awesometown. Det känns som folk borde vara sugna på ett svettigt sommargig snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar