fredag 9 september 2011

From beneath you/It devours

Subkultur kan man ibland tänka sig är bara hårdrock, hip hop, punk och annat med musikaliska intryck. Det är lite att bedra sig själv. Förslag på andra subkulturer som det ligger och pyr av är konsolspelare, splattercineaster, nippofiler, animefantaster och hederliga gamla bräd-/figur-/roll-/kort-spelare.

Gillar man det första så är såklart de olika Arcade Fight Night turneringarna som huserat på Ungdomens Hus ett givet mål. Det har även pratats om mer allmänna "community-träffar" för att bygga på gemenskapen, workshops i olika speltekniker för olika karaktärer etc. i spel som SSFIV, Tekken och what not. Är du sugen? Då är det bara att hålla koll på olika bibliotek, skolor och stadens affischtavlor efter nästa event. Ja om inte yoga-folket och alla satans jävla resturanger som inte tycker att lunchguiden är nog har satt över det med sin reklam!!! Vad är det då på bilden? Jo det är delar av publiken på en mini-turnering i SSFIV

Föredrar man den mer traditionellt sett nördiga (och nörd är det nya svarta verkar det som) senare delen. Det vill säga uppradandet av analoga spel så är fortfarande Café Porslinan, var tredje torsdag, stället att befinna sig på. Använder man sig av sociala medier så kan Brädspels Blekingar vara av intresse för att få en heads up om nästa datum. Det brukar spelas allt från Settlers Of Catan, Gloom, Smallworld, Last Night On Earth med mera. Till höger försöker man resonera fram vem man ska bränna på bål i The Werewolves of Miller's Hollow. Men det spelars även andra typer av sällskapsspel. Sen får man inte glömma bort att det även brukar figurera kortspel så som Magic The Gathering och Call Of Cthulhu LCG.

Sen så håller jag på i samarbete med Stefan Den Store(Porslinan) och David Den Fantastiskte
(Swegore) att spika tre datum för filmkvällar likt den som var på Lövmarknaden. Som det ser ut nu är temat ungefär häxor och alla helgona helgs-skräck runt den 29:e okt. någon typ av Nippon-tema. Kanske Akira och Tokyo Gore Police? Precis innan jul så är planen att försöka oss på lite filmer med just jul&skräcktema. Gremlins? Silent Night, Deadly Night?

Mer info om detta när spikarna börjar sitta i kistan. Är det något ni undrar över, eller vill tillägga. Skriv en rad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar