torsdag 14 juli 2011

Shoot down in gangsterland/Another silly song/We shall overcome

Karlskronas senaste fenomen. Har ni tur kanske det blir Blekinges nästa fenomen. För södra Sveriges skull kan man hoppas på att studentnationerna i Lund tar det till sig. Från en krokig väg via skatepunk och hårdrocksriffande i Divided By Nine. Som drog fullt hus på Porslinan en gång i tiden(det gör de fortfarande men nu snackar vi riktigt, riktigt fullt)! När alla vänner på högstadieskolorna behagade ta sig tid, komma och ha kul. Sen blev det intim arenarock. Med flugor. Oh hur jag saknar flugorna på Nivå.


Sen fick man fart på det hela. En dag i skolan med för mycket potatis ledde till Blå Kongo. Detta var en slags proto-version av Vapenbröder, Hellacopters på pop-svenska om du så vill. Väldigt länge en av stadens mest energiska liveakter. Calle och Filip fortsatte sen i Telephonehookers. Axel hade aldrig slutat med mosh-pit riffandet i I Lagens Namn. Anton och Degen försvann upp i, ja just det Vapenbröder. De hittade Alliwalk-Jesper som fick i uppdrag att traktera basen. Resten av DB9 slöt upp. Sebastian på gitarr, Oscar A på stämma och piano och slutligen Oscar B på precis allt annat. För det sista extra blåset tog man in Gustav från Mysbelysning. En ung söt pojk som sätter högstadietjejernas hjärtan i brand är alltid bra att ha, speciellt med tanke på att Sebbe inte blir yngre, in med Pontus från The Dots/Maids Of honour. Där har du det. Klappat och klart.


Färdigpackat. Och för er som missade gårdagens spelning på utkiken vid bryggarberget så bjuder jag på det här klippet. Och påminner er, speciellt om du använder dig av ett väldigt populärt socialt medie, man kan visst välja Kommer, Kanske Kommer om man så vill här.

Segertåget har precis börjat. Det finns ett par Beatlesmania gig kvar att göra i Awesometown innan man drar ut på vägarna för att bygga upp sitt rykte med mer uppförsbackesspelningar i stil med Berlin-åren ute i landet. Dra ditt strå till stacken. Har du vänner i städerna lägst med Sveriges kustremsor. Förvarnar dem om att något magiskt är på väg.

Tills dess kan du ägna dig åt lokalkulturell arkeologi. Nästa gång någon säger att scenen är död eller ännu värre hävdar att det inte alls är som när de själva var tonåringar. Stoppa det här i halsen på dem!

Arkeologi Divided by Nine hittar du här!
Arkeologi Blå Kongo hittar du här!
Arkeologi I Lagens Namn hittar du här!
Arkeologi Alliwalk hittar du här!
Arkeologi The Dots hittar du här!
Arkeologi Mysbelysning hittar du här!
Arkeologi Maids Of Honour hittar du här!
Arkeologi Telephonehookers hittar du här!

Du kan säkert gräva vidare själv om du kollar listorna i högerspalten på youtuben, det är inte så svårt.

Sugen på att skriva historia? Telephonehookers och The Dots spelning den 21 juli på ODEN.
Pontus och hans gängkontakter verkar tycka det i alla fall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar