onsdag 27 juli 2011

Skybreaker/Souleshaker/Frank Sylvester hostage-taker

Smålands skogar ligger inte i Blekinge. Men Telephonehookers får nästintill räknas som ett Awesometown-band. Calle(solo&sång) och Filip(trumpinnar) har spenderat merparten av sin gymnasie-tid i kvarteret Psilander. Och dessutom gjort ett par spelningar i det lokala kultbandet och ack så populära liveakten Blå Kongo.



Dessutom tror jag bestämt man kan misstänka att Calle och Olivia (sång i Frank Sylvester) är ett par. Så det finns tillräckligt med indicier för att de ska få hamna under 371 Awesometown paraplyet.

Om man tyckte att Blå Kongo lät lite som Östermalm med Hellacopters influencer under radarn, så kan man säga att Vapenbröder tog Östermalm-influenserna med sig (eller egentligen inte för det var först en bra bit in i deras karriär som jag kom dragandes med mina Östermalmskivor och tvingade stackars Anton att lyssna på dem) medan Calle&Filip tog sina Payin The Dues-influenser i sin resväska. Släng in lite tidig Tom Petty & The Heartbreakers raka rock-riff. Där har du det.



Live får man dessutom lägga till ett fotarbete på Calle som om man kombinerat Kenny Håkanssons fötter med Susanne Lanefelts entusiasm.

All in all är det här det bästa alternativet söder om Söderköping om du letar efter Actionrock(ja jag hatar termen också men vi vet båda vad vi menar, eller hur) som om det var 1995! Håll utkik efter dem på en spelning nära dig.

12 augusti på Rock'N'Roll SMACKDOWN, Kulturhuset Oden, 371 Awesometwon
13 augusti på Äggstockfestivalen i Karlshamn

Du bör ta dig till minst en av deras spelningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar